A CBRE az energia és a fenntarthatóság terén vezető szakértőként támogatja a befektetőket, bérlőket és fejlesztőket az EMEA-régió egészében. Segítünk ügyfeleinknek eligazodni az ingatlanokra vonatkozó jogszabályok útvesztőjében, csökkenteni működési költségeket, javítani az energiahatékonyságot, menedzselni márkájukat és hírnevüket, mérsékelni a kockázatokat, valamint termelékenyebb és egészségesebb munkahelyi környezetet kialakítani.

A CBRE holisztikusan közelíti meg az üzleti fenntarthatóságot, olyan stratégiák kidolgozásával, amelyek nemcsak a karbonlábnyomot csökkentik jelentősen, hanem hosszú távú előnyöket és értéket biztosítanak az Ön vállalkozása számára.

Világelső kereskedelmi ingatlanszolgáltatásokat kínáló cégként mi mások vagyunk, mint a többi energetikai és fenntarthatósági tanácsadó. Az épület- és létesítménygazdálkodásra vonatkozó ismereteinkre és tapasztalatainkra támaszkodva egyedülálló módon koncentrálunk az ingatlanra, ami lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan megértsük az Ön igényeit, és kreatív, egyben gyakorlatias és fenntartható megoldásokat terjesszünk elő.

Világszerte 250-nél is több energetikai és fenntarthatósági szakértőnk dolgozik, közülük több mint 120 az EMEA-régióban. Csapatunk okleves energetikai mérnökökből és menedzserekből, akkreditált, LEED-, BREEAM-, ISO- és Wellness-ismeretekkel rendelkező fenntarthatósági szakértőkből, képesített mérési és ellenőrzési szakértőkből, valamint közmű-szakértőkből áll.

Bérlőknek nyújtott szolgáltatások

A „Vásárolj okosan, használj okosan, és viselkedj felelősen!” programunk kifejezetten a bérlők számára készült a közművek és az erőforrások kínálatának, keresletének és felhasználásának optimalizálására.

Ezzel támogatjuk a vállalkozásokat közmű-stratégiáik megalkotásában, az épületek és portfóliók költségeinek és környezetterhelésének csökkentésében, és biztosítjuk a környezetvédelmi jogszabályok betartását, miközben növeljük az ingatlanok értékét.

Ezzel a háromoldalú energetikai és fenntarthatósági megközelítéssel eddig 100-nál is több ügyfelünket segítettük az EMEA-régióban, 1 milliárd eurónyi közműráfordítást kezeltünk, 23 millió eurót takarítottunk meg, és évi 70 millió kg-mal csökkentettük a széndioxid-kibocsátást, ami 1,8 millió fa elültetésével egyenértékű.

Befektetőknek nyújtott szolgáltatások

Szakértőink a CBRE globális tudására építve nyújtanak átfogó szolgáltatásokat a befektetőknek, a fenntarthatósági stratégia kidolgozásától az épületek teljesítményének javításán és a vállalat hírnevének beszámolók, tanúsítványok révén történő megalapozásán át a jogszabályokhoz és elavuláshoz kapcsolódó kockázatok mérsékléséig.

Energetikai és fenntarthatósági szakembereink egyedülálló helyzetben vannak ahhoz, hogy hosszú távon tervezzenek az ingatlanokkal kapcsolatban. Nemcsak abban segítjük a befektetőket, hogy bérlőket találjanak, és azokat meg is tartsák, hanem biztosítjuk a jogszabályoknak való megfelelést, csökkentjük a kockázatokat, és a legfrissebb kutatások és elemzések alapján közművekkel kapcsolatos megtakarításokat is elérünk.

A CBRE energetikai és fenntarthatósági szolgáltatásai az alábbiakra terjednek ki:

 • Fenntarthatósági stratégia és tanácsadás
 • Energetikai teljesítmény javítása
 • Erőforrás-gazdálkodás
 • Közművesítés
 • „Zöldkártya” ügyintézése
 • Wellness-stratégiák és tanúsítvány
 • Megfelelőség és kockázatkezelés
 • Karbon- és ESG- (környezeti, társadalmi és irányításra vonatkozó) jelentések
 • Érintettek bevonása
 • Szakértői tanácsadás a gyártóipar számára
 • Adatközpontokkal és kritikus környezetekkel kapcsolatos szaktudás