A CBRE portfólió- és lokációs tanácsadással foglalkozó csapata megkeresi az Ön tevékenységei, munkatársai és ügyfelei szempontjából legkedvezőbb helyszíneket, amelyek segítik Önt üzleti céljai elérésében.

Világszínvonalú elemző eszközeinkkel és helyi szakértelmünkkel segítünk Önnek megtalálni azokat a bérleményeket és telephelyeket, amelyek a leginkább összhangban vannak az Ön lokációs stratégiájával a költségek, célpiacok, kormányzati ösztönzők és adottságok tekintetében, így optimalizálva portfólióját az üzleti előnyök megszerzésesének érdekében.

A kereskedelmi ingatlanpiac vezető szereplőjeként szakértőink eddig 140 országban, 18 000 épületben számos vállalati ügyfelünknek segített, és 6,2 milliárd euró éves bérleti díjat követtünk nyomon. Összességében 1,1 milliárd euró éves megtakarítást értünk el, amiből 270 millió euró minősült azonnali nyereségnek.

Portfólió-tanácsadási szolgáltatások

Az EMEA-régióban és azon is túl dolgozó szakértőinkkel globális és városi szinten egyaránt nyújtunk támogatást meglévő portfóliók átalakításához, a globális politikai/gazdasági eseményekre való reagáláshoz, illetve a hosszú távú piaci trendek kihasználásához. Szakértőink páratlan helyismerettel segítenek a bérleti költségek csökkentésében, képesek racionalizálni a használatban lévő tereket, hogy azok jobban összehangolódjanak a vállalkozásokban történő változásokkal.

Helyszínkiválasztási stratégia

A CBRE független tanácsokat ad a helyszínkiválasztási stratégia valamennyi vonatkozásában: új perspektívákat kínáló területeket kutat fel, illetve ésszerűsíti az erőforrások elosztását a meglévő telephelyek között.

Amikor a telephely helyszínrajzának elkészítésére kerül a sor, helyszíntanácsadással foglalkozó csapatunk tudja, hogy az ingatlan megszerzése nem az Ön legfontosabb mozgatórugója. Valójában az ingatlan elsősorban az Ön vállalkozásának alaptevékenységeit – a termék-előállítást és a szolgáltatásnyújtást – hivatott kiszolgálni.

Csapatunk az üzleti teljesítményt leginkább befolyásoló tényezőkre összpontosít – ilyenek például a helyi munkaerő rendelkezésre állása, a költségek és a költségarbitrázs, az üzleti környezet, a szabályozási és a kockázati tényezők, a szállítási tényezők és a beszállítói lánc szerkezete. Miután a főbb tényezőket meghatároztuk, kezdődhet az ideális helyszín megkeresése.

Áthelyezési szolgáltatások megtakarításokkal

Helyszíntanácsadó csapatunk átlagosan 20-30%-os munkabér-megtakarítást ér el országon belüli, és 50-70%-os megtakarítást nemzetközi áthelyezés esetén.

A fenntartható munkaerő-állomány elősegíti vállalkozásának bővítését; ezenkívül kormányzati ösztönzőket is megpróbálunk mozgósítani, melyek Európában a munkabérköltség vagy a tőkebefektetés akár 50%-át is fedezhetik.