2011-ben a CBRE elhatározta, hogy egységes csapatként a korábbinál többet tesz brit, európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) működési területén a hátrányos helyzetű közösségek támogatásáért. Ennek eredményeként vezettük be az EMEA-régió egészére kiterjedő új jótékonysági politikánkat, a „Jobb jövő építése” programot.

 

Jobb jövő építése az afrikai fiatalok számára 

 

2014-ben partneri kapcsolatba léptünk egy globális gyermekjótékonysági szervezettel, a Plan Internationallel. Első közös projektünk Sierra Leonét, a világ egyik legszegényebb országát célozta meg, ahol célul tűztük ki, hogy kiszolgáltatott fiatal lányoknak az oktatás révén segítsünk, hogy megmenekülhessenek az er őszak és a kényszerházasság elől. Hála a CBRE-csapatok erőfeszítéseinek az EMEA-régió egészében, a programra több mint 1,2 millió eurót gyűjtöttek össze, ami gyermekek egész generációjának adott reményt.

A CBRE által összegyűjtött összeget a brit kormány 9,1 millió euróval egészítetette ki, ami jelentősen megsokszorozta projektünk erejét. Ennek eredményeként a CBRE és a Plan International Sierra Leone 21 060 legszegényebb kislányának biztosította az oktatást, és további 135 000 gyermek életét tette jobbá az ebolaválság előtt, alatt és után. Bár a Sierra Leone számára végzett pénzgyűjtő tevékenységünket befejeztük, a CBRE EMEA tovább támogat 485 lányt a tanítói képesítés megszerzésében.