A „Biztonságosabb városok” program

Évente több mint 20 millió lány indul el a nagyvárosokba munkát keresni, és azért is, hogy elmeneküljön a vidéki közösségekben gyakran tapasztalt nemi erőszak és korai házasság elől. A városi élet azonban lehetőségek helyett több ezer lánynak szexuális zaklatásokat, erőszakot vagy még rosszabbat jelent. A Plan International „Biztonságosabb városok” programjának célja, hogy biztonságosabbá tegye a nagyvárosokat a lányok és asszonyok számára, és a befogadás, a türelem és a mindenki számára nyitva álló lehetőségek színterévé tegye azokat. A program már sikeresen működik Kairóban, Kampalában, Hanoiban, Limában és Delhiben, és most a CBRE támogatásával a programot kiterjesztik a kenyai Nairobira is.

A CBRE EMEA-régióbeli (Európa, Közel-Kelet és Afrika) részlege azt tervezi, hogy a következő két évben közel 650 000 euróval járul hozzá a programhoz, és szaktudását is beveti, hogy segítsen megváltoztatni a Nairobi egyik legszegényebb negyedében, Embakasiban élő több mint 4000 lány életét. A projektnek pozitív hatása lesz a közösségben élő többi 490 000 emberre is.

Látogasson el ide, ha többet szeretne tudni.

„Büszkék vagyunk arra, hogy támogathatju a Plan International a „Biztonságosabb városok” programját. Ez fontos részét képezi a, felelősségvállalásainknak " – Martin Samworth, a CBRE európai vezérigazgatója.

A CBRE és a Plan International munkája Sierra Leonéban

A „Biztonságosabb városok” program természetes kiterjesztése a CBRE és a Plan International 2014 óta Sierra Leonéban végzett munkájának, melynek keretében lányokat oktatnak. A program mostanra több mint 1,2 millió eurót gyűjtött össze, és megnyitotta az utat a brit kormány 9,1 millió eurós támogatása előtt, ami jelentősen erősíti a projekt hatását. Így a CBRE és a Plan International több mint 135 000 gyermeket, többségükben lányokat támogat Sierra Leonéban – az ebolajárvány kitörése előtt, alatt és után.

A projekt hatásáról, az eddig elért eredményekről szóló jelentés itt érhető el.

„Hála a CBRE erőfeszítéseinek, támogatásuk egy egész generációnyi gyermeknek adnak reményt és segítséget életük felépítéséhez." – nyilatkozta Tanya Barron, a Plan International (UK) vezérigazgatója, a Brit Birodalom tiszti Érdemrendjének birtokosa.

Ha többet kíván megtudni a Plan International szervezetről, látogasson el honlapjára awww.plan-international.org címen.