Home > Hírek és események > Hírek részletesen

Hírek részletesen

Krisztina Palace: Buda meghatározó irodaépülete az Erste Ingatlan Alap tulajdonába került

A Krisztina Palace-t, a főváros budai oldalának egyik irodapiaci nevezetességét a jelenlegi tulajdonos Union Investment-től az Erste Ingatlan Alap vásárolta meg. Az ügyletben a CBRE, a világ legnagyobb ingatlan-tanácsadója az eladói oldalt képviselte.

Az 18 ezer négyzetméteres prémium irodaépület Buda központi iroda-alpiacán található, 2010-ben épült és BREEAM „kiváló” minősítéssel rendelkezik. Az A-kategóriás irodaház olyan világcégek magyarországi központja, mint a Johnson & Johnson és az Eaton. A tranzakciós tárgyalások igen hatékony módon zajlottak és az átvilágítási folyamat kezdetétől számítva mindössze hét hetet vettek igénybe.

„Az Erste Ingatlan Alap portfoliójába most egy újabb A-kategóriás, hatékonyan működtethető irodaház került. A Krisztina Palace megvétele jól illeszkedik stratégiánkba, amely szerint olyan ingatlanokat vásárolunk, amelyek jó bérlői összetétellel rendelkeznek és hosszú távon is stabil pillérei portfoliónknak.” ‒ nyilatkozta Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke.

„A CBRE örömmel képviselte az Union Investmentet ezen ügylet során. A tény, hogy a tranzakciót ilyen gyorsan nyélbe ütötték, a felek professzionalizmusát dicséri. Az irodaépület eladása egyúttal egy mérföldkő a magyar irodapiacon, amely ismét egy rekordév elé néz, hiszen eddig mintegy 900 millió eurót költöttek el a befektetők.” – tette hozzá Tim O’Sullivan, a CBRE befektetési vezetője.

Kiadás dátuma: 31 07 2017

Karrier

„Nagyszerű élmény egy ilyen dinamikus és ösztönző, ugyanakkor barátságos
csapat részeként dolgozni.”

Philipp Bach,
Németország

Állláslehetőségek a CBRE