Home > Hírek és események > Hírek részletesen

Hírek részletesen

A GalCap Europe megvásárolta a Merkúr Palotát

A bécsi székhelyű GalCap Europe vagyonkezelő társaság megvette a Merkúr Palotát, a teljesen felújított, nagy presztízsű irodaházat Budapest belvárosában.

Merkur Palota

A Merkúr Palota Budapest VI. kerületében található, gyaloglótávolságban az Operától és az Andrássy úttól. Az épület nemrégiben esett át egy teljes felújításon és nagyjából 8 ezer négyzetméternyi kiadható irodaterülettel rendelkezik. Az épület a legsikeresebb magyar internetes start-up, a Prezi európai központja. A földszinten egy étterem működik, a penthouse szinten pedig 8 darab teraszos lakás található, páratlan kilátással a városra.

A tranzakció a német Institutional Investment Partners nevében történt, amely befektetési társaság német nyugdíjalapokat képvisel. Az eladó egy magánbefektető. A felek egyetértése alapján a vételárat nem hozták nyilvánosságra.

A GalCap Europe-ot 2015-ben alapította Dr. Manfred Wiltschnigg, Marco Kohla és Paul Hallam, és megalakulása óta Ausztriára és Közép- és Kelet-Európára szakosodott befektetési menedzsmentként és vagyonkezelőként működik. A német nyelvterületről érkező nyugdíjalapok és biztosítók mellett ügyfelei között amerikai és brit magántőke alapok is megtalálhatók, amelyeknek a GalCap Europe jelenti a régiós partnert.

Közép- és Kelet-Európa ingatlanpiacai, különösen Budapest továbbra is jelentős lehetőségeket kínál, vonzó hozam-kockázat aránnyal. Számos ügyletet tervezünk ügyfeleink számára és tovább növeljük aktivitásunkat a régióban.” – nyilatkozta Marco Kohla, a GalCap Europe ügyvezető partnere.

A Merkúr Palota megvásárlásában a CBRE segítette a GalCap Europe.-ot. „A CBRE csapatának nagy örömére szolgál, hogy támogathattuk a GalCap Europe első befektetését Magyarországon. Ez az ügylet is tükrözi Budapest történelmi épületeinek magas értékét, amit a Merkúr Palota nagy belmagasságával, gyönyörű részleteivel és inspiráló környezetével jelent.” ‒ tette hozzá Jakab Zsolt, a CBRE vezető tőkepiaci tanácsadója.

Kiadás dátuma: 13 03 2017

Karrier

„Nagyszerű élmény egy ilyen dinamikus és ösztönző, ugyanakkor barátságos
csapat részeként dolgozni.”

Philipp Bach,
Németország

Állláslehetőségek a CBRE