Research
28 01 2015

CBRE: Töretlen optimizmus az ingatlanpiacon

Megugró bérlői és befektetői kereslet a magyar piac minden szegmensében A várakozásoknak megfelelően erős évet zárt a kereskedelmi ingatlanpiac 2014-ben. – hangzott el a CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó évértékelő sajtótájékoztatóján. A befektetési forgalom közel 70%-kal ugrott meg, a fővárosi irodák iránti kereslet 20%-kal, míg az ipari ingatlanok bérbeadása 40%-kal emelkedett a 2013-as szinthez képest. Minden piacon magasabb a kihasználtság, mint egy évvel ezelőtt. Habár van néhány részpiac, ahol a kínálat szűkössége már gátat szab a kereslet további növekedésének, a bérleti díjak még nem indultak el felfelé. Az alacsony új kínálat fényében azonban a bérlői pozíciók gyengülését várható, ami leginkább a kedvezmények és az alku mértékét csökkenti. A kiskereskedelemből érkező jó híreket - mint a vásárlóerő vagy a forgalom növekedése-, tompítja a szektor szabályozását övező bizonytalanság, ami a kiskereskedelmi ingatlanok árazását nehezebbé teszi.
Olvassa tovább


26 01 2015

Petr Svoboda a CBRE új Ingatlanhitel és -finanszírozási csoportjának vezetője a közép- és kelet-európai régióban

A CBRE, a világ legnagyobb ingatlan-tanácsadó ügynöksége Petr Svobodát nevezte ki az új Ingatlanhitel és -finanszírozási (Debt & Structured Finance) csoportjának élére a közép- és kelet-európai régióban.
Olvassa tovább


12 01 2015

Londonban a legdrágább az irodabérlés

Az öt legdrágább piacból három Ázsiában, a tíz leggyorsabban drágulóból öt az Egyesült Államokban található Míg a londoni West End változatlanul a világ legdrágább irodapiaca, Ázsia továbbra is domináns a piac felső árkategóriájában. A CBRE aktuális kutatásából az is kiderül, hogy a leggyorsabban növekvő bérleti díjak az amerikai kontinensen találhatók, ahol az ingatlanpiaci fundamentumok tovább javulnak.
Olvassa tovább


A kereskedelmi ingatlanpiac globális vezetője

A CBRE az ingatlanszolgáltatások piacvezető szakértőjeként szolgálja ügyfeleit Európában, Közel-Keleten és Afrikában egyaránt.

 

 

A CBRE szolgáltatásai